E-Ti̇careti̇n Anahtarı Ki̇tle Anali̇zi̇
Buradasınız: Anasayfa / Bi̇blog
12 Aralık 2020, Cumartesi
E-Ticaretin Anahtarı Kitle Analizi
E-ticaret yaparken dikkat edilmesi ve göze alınması gereken bazı önemli noktalar vardır. Bu noktalardan biri öyledir ki sizi diğer firmalardan bir kaç adım öteye taşır. Bu nokta ise kitle analizidir.
E-Ticaretin Anahtarı Kitle Analizi

Kitle analizinden önce hedef kitlenin tanımını yapalım, hedef kitle; satışı yapılacak olan ürünün kimler tarafından neden alındığını oluşturan bir istatistiktir. Bu istatiğe örnek verecek olursak küpelerin hedef kitlesi genellikle kadınlardır. Fakat kadınlarla birlikte bu ürünü onlara hediye almak isteyen kitleye de özen gösterilmelidir. Kitle analizi ise bu kitlelerin markanızdan yaptığı alışveriş analizine denir. Bu analizler sayesinde bir çok firma satışlarında rekorlar kırmıştır. Satış yaptığınız kişileri tanıyıp ihtiyaçlarına ve isteklerine göre ürün satışı yaparsanız. Satışlarınız elbette artmaya başlayacaktır.

Kitle Analizinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kitle analizi yapılırken göz önüne alınması gereken kitle sadece satın alan kitle olmamalıdır. Başka müşteriler de göz önüne alınarak geniş bir analiz yapılmalıdır. Örnek vererek anlatmak gerekir ise, yaşlanma karşıtı krem satışları sadece belli bir yaş üzerinde yapılacak şekilde düşünülmemelidir. Bu kremi hediye olarak alacak olan çocukları, eşleri olabilir ve bu kişilerKitle Analizinde Dikkat Edilmesi Gerekenler olabilirler. Bu nedenle hedef kitle analizi zaman zaman yapılmalı ve ona göre hareket edilmelidir.

Hedef kitle analizini yaptıktan sonraki aşama ise kitledeki kişilere göre indirimler, kampanyalar düzenlemektir. Bu şekilde kullanıcıların yani satış yapılan kitlenin dikkatini çekmek daha kolay olur çünkü onları tanıyorsunuz.

Hedef kitlede analizinden önce yapılması gereken önemli bir nokta ise satılan ürünler önceden incelenmeli ve kontroller yapılmalıdır. Daha sonra hedef kitle analizine hazır olunacaktır. Satışı yapılan ürünün kullanıcıların hangi ihtiyaçlarına yönelik üretildiği araştırılmalıdır.

Hedef kitle belirlendikten sonra bu kitledeki kişilerin neler izlediği neler satın aldığı ve hangi siteleri takip ettikleri göz önüne alınarak ürünler satılmalıdır. Buna göre müşteri profili oluşturulmalı ve geleceğe yönelik planlar yapılmalıdır. Gelecek çok ileri bir tarih alınmamalı kısa hedefler tutulmalıdır.  Rakip firmaların da neler yaptığı oldukça önemlidir. Rakip firmaların her türlü ticari alanda yaptıkları faaliyetleri gözlemlenmeli ve göz önüne alınmalıdır.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın