E-Ti̇caret Ve Sosyal Medya İli̇şki̇si̇ Nasıl Olmalı?
Buradasınız: Anasayfa / Bi̇blog
12 Aralık 2020, Cumartesi
E-Ticaret ve Sosyal Medya İlişkisi Nasıl Olmalı?
Günümüzde sosyal medya kullanım oranları giderek yükselmeye devam ediyor. Bu durumdan olumlu etkilenen sektörler arasında E-ticaret en başlarda yer alıyor.
E-Ticaret ve Sosyal Medya İlişkisi Nasıl Olmalı?

Doğru bir sosyal medya stratejisi ile E-ticaret işletme gelirlerini artırabilmek mümkün. Yalnızca gelir bakımından değil markalaşma adına da büyük ilerlemeler kaydedilebilecektir. Peki, e-ticaret sosyal medya ilişkisi nasıl olmalı? İşletmeler nelere dikkat etmeli?

Sosyal Medyanın Her Alanında Yer Alın

Sosyal medya araçları arasında Instagram, Facebook ve Twitter en çok kullanılanlar arasında yer alıyor. İşletmenizi bu mecralarda temsil edecek hesapları oluşturmanız, bütün sosyal medya kanallarında boy göstermeniz oldukça önemli. E-ticaret sitenize kitlenizi çekebilmeniz için markanızın sosyal mecralarda “Biz Buradayız” mesajını verebilmesi gerekiyor. Hatta markanızla ilgili video çalışmaları bir YouTube hesabı açarak kitlenize gösterebilirsiniz.

Etkin Kullanım, Kaliteli İçerik

Sosyal medyanın altın kuralıdır: “Etkin kullanmayan, kaybeder”. İşletme hesabınızı hangi etkinlikte kullandığınız, sosyal medya platformlarından alacağınız performansın karşılığı olacaktır. İçerik paylaşım sıklığı doğru bir zaman planlaması ile gerçekleştirilmeli. Aynı zaman diliminde sürekli paylaşım yapıldığında hesabınızdaki takipçilerin ilgisi düşebilir.

Paylaşımda bulunacağınız içerik hem görsel hem de işitsel olarak kalite standardını yüksek tutmalı. Paylaştığınız fotoğraf ve videolarda illüstrasyon çalışmalarına yer verebilirsiniz. Güçlü bir görsellik ile kitlenizin ilgi düzeyi yüksek tutulacaktır. Gönderiniz ne kadar çok beğenilir ve yorum alırsa, hesabınızın etkileşim oranı bir o kadar fazla olacaktır. Bu sayede potansiyel müşterilerinizi hesabınıza çekebilirsiniz.

Hedef Kitle Analizi Gerçekleştirin

Sosyal medyada hedef kitlenizi belirleyerek e-ticaret ilişkisini güçlendirme yolunda avantaj yakalayabilirsiniz. E-ticaret sitenizin Analytics verilerini ve sosyal medya işletme hesabınızın verilerini kullanarak karşılaştırmalı bir analiz gerçekleştirin. Potansiyel müşterilerinizi gerçek müşterilere dönüştürme amacınıza uygun bir strateji belirleyerek cironuzu artırabilirsiniz.

Çekilişler Düzenleyerek Sempati Kazanın

E-ticaret stratejileri düşünüldüğünde sosyal mecraların önemi epey fazla. Doğrudan satış yapmanın yanı sıra kitleyi satışa hazırlamak, satışa çekmek de gerekiyor. Bunun için sosyal medya hesaplarınızda çeşitli çekilişler düzenleyebilirsiniz. Çekiliş şartlarında gönderinin altında üç kişi etiketleme, ilgili hesabı takip etme gibi koşullar bulunabilir. Bu sayede daha fazla kişiye ulaşarak satış rakamlarınızı yükseltme şansı yakalayacaksınız.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın