E-Ti̇caret Dünyasında Etki̇li̇ Pazarlama
Buradasınız: Anasayfa / Bi̇blog
12 Aralık 2020, Cumartesi
E-Ticaret Dünyasında Etkili Pazarlama
E-ticaret, ticaretin dijital ortamda gerçekleştiği bir ticaret türüdür. E-ticaret üzerinden somut ya da soyut birçok ürünün satışı yapılabilir.
E-Ticaret Dünyasında Etkili Pazarlama

Günümüzde çokça tercih edilmeye başlansa da, e-ticaretin temeli 90’lı yıllara dayanmaktadır. E-ticaret kavramını daha detaylı incelemek gerekirse; kurum ve kişilerin dijital ortamda buluşması sonucu mal ve hizmet satışı, ödeme süreçlerinin gerçekleştirilmesi, kargo işleriyle ilgilenilmesi ve ürün satışı sonrası gerekli hizmetin verilmesi işlemlerinin gerçekleştirilmesidir. Peki, e-ticaret dünyasında etkili pazarlama nasıl yapılır?

İhtiyaca Yönelik Ürün Satışı

Günümüzde e-ticaret üzerinden birçok alanda satış gerçekleştirilmektedir. Peki, yeni bu dünyaya yeni giriş yapacak biri için önemli nokta nedir? Kurumlar, bu noktada satış yapacakları ürüne iyi karar vermelidir. Ticarette asıl önemli olan şey taleptir. Gününüz ortamını inceleyerek ticaretinizde ihtiyaca yönelik ürünü seçebilirsiniz. Seçmiş olduğunuz ürün, herkesin ortak ihtiyacı ise, satış yapma oranınız da aynı derecede artış gösterebilir. Örneğin, ihtiyacın hiç azalmayacağı bir sektör göstermek gerekirse buna giyim ya da yiyecek sektörü diyebiliriz.

Sizi Rakiplerinizden Ayıracak Fikir Ortaya Koyun

E-ticaret dünyasında etkili pazarlama yapma yollarından biri de sizi rakipleriniz karşısında öne çıkaracak fikirler bulmanızdır. Örneğin, e-ticaret sitenizde çanta satışı gerçekleştirecekseniz, diğer kurumlardan daha farklı modeller seçebilirsiniz. Aynı modelin satışını gerçekleştirmek istiyorsanız da bu farklılığı fiyat konusunda gösterebilirsiniz. Sayfanızda çeşitli kampanyalar düzenleyerek rakiplerinizden bir adım daha öne çıkabilirsiniz. Bu sizin rakipleriniz karşınızda tercih edilme sebebiniz olacaktır.

E-Ticareti Gerçekleştireceğiniz Ortamı Seçin

E-ticaretin gerçekleştirileceği ortamı seçmek belki de en önemli hususlardan biridir. Kendinize ait bir site kurma imkanınız yoksa, piyasada bulunan güvenilir e-ticaret destek sitelerinden faydalanabilirsiniz. Burada kendinize açacağınız özel dükkanla satışınızı gerçekleştirirken kargo fiyatında da 8 TL gibi çok düşük fiyatlar alabilirsiniz. Müşterileriniz siparişlerini daha az kargo ücretiyle gerçekleştirirken sizin ise bir komisyon bedeli ödemeniz germektedir. Bu sitelere vereceğiniz komisyon oranlarıyla ticaretinizi gerçekleştirebilir, müşterilerinize de bir güven ortamı sunabilirsiniz.

E-ticaret sitesini kendiniz kurmak istiyorsanız şahıs şirketinizin bulunması gerekmektedir. Böylelikle bu site üzerinden fatura kesebilir, müşterilerinize güvenli bir şekilde ürünlerini iletebilirsiniz. Fakat şahıs şirketim yok, bu şekilde nerede site kurabilirim diye düşünüyorsanız, düşük komisyon oranları alarak ticaretinizi yapmanıza olanak sağlayan şu sitelere göz atabilirsiniz; Shopier, Gittigidiyor.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın