Etki̇li̇ Pazarlama Yapabi̇leceği̇ni̇z E-Ti̇caret Si̇teleri̇
Buradasınız: Anasayfa / Bi̇blog
3 Aralık 2020, Perşembe
Etkili Pazarlama Yapabileceğiniz E-Ticaret Siteleri
E-ticaret sistemi, kurumların yüzünü güldürdüğü gibi müşterilerin de ilgisini çekmeye devam ediyor. Günümüzde yaşanan pandemi dolayısıyla da e-ticaret gittikçe büyüme aşamasına geldi.
Etkili Pazarlama Yapabileceğiniz E-Ticaret Siteleri

E-ticaret sistemi, kurumların yüzünü güldürdüğü gibi müşterilerin de ilgisini çekmeye devam ediyor. Günümüzde yaşanan pandemi dolayısıyla da e-ticaret gittikçe büyüme aşamasına geldi. Bununla birlikte birçok kurum ortaya çıktı ve piyasadaki rakipler de çoğaldı. Güçlü rakiplerinizin olduğu bu e-ticaret ortamında esas olan şey etkili pazarlama yapabilmek diyebiliriz. Diğer yazımızda etkili pazarlama üzerine detaylı bir anlatım hazırlamıştık. Peki, etkili pazarlama yapabileceğiniz e-ticaret siteleri hangileridir? İşte, Türkiye’de yer alan birbirinden başaralı e-ticaret siteleri;

1.Gittigidiyor

Gittigidiyor, e-ticaret platformu, Türkiye’nin en çok kullanılmakta olan sitelerinden yalnızca bir tanesidir. Gittigidiyor’u rakiplerinden ayıran en önemli özelliği, şahıs şirketi kurmadan da e-ticaret yapmanıza izin veriyor oluşudur. Gittigidiyor’da satış yapmak istiyorsanız şahıs şirketiniz varsa bunu kayıt aşamanızda belirtmelisiniz. Çünkü şahıs şirketi olan ve olmayan kişiler için farklı prosedürler uygulanmaktadır. Şahıs şirketiniz yok ve herhangi bir ürünü satışa sunmak istiyorsanız size 30 gün süre verilir. Bu süre içerisinde yüklemiş olduğunuz ürün siteden otomatik olarak silinir. Her sitede olduğu gibi Gittidiyor’da da ürün başına belirli komisyon oranı alınmaktadır.

2.Hepsiburada

Etkili pazarlama yapabileceğiniz e-ticaret sitelerinden biri de Hepsiburada. Hepsiburada’ya tüm bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde doldurduktan sonra kaydınızı tamamlayabilirsiniz. Fakat, burada satıcı olmanız için şahıs şirketinizin bulunması zorunludur. Aksi takdirde satış yapamazsınız. Kaydınızı oluşturduktan sonra onay alması için beklemelisiniz. Onay aldıktan itibaren, tıpkı diğer siteler gibi belirli komisyon oranıyla satışlarınızı yapabilirsiniz. Hepsiburada’ya kayıt olurken veya sonrasında aylık, yıllık olarak bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. İşlemler tamamen ücretsizdir.

3.Trendyol

Trendyol, Türkiye’de yer alan en büyük e-ticaret sitelerinden bir tanesidir. Gittikçe kadrosuna yeni isimleri ekleyen sitede sizin de satıcı olmanız mümkün. Trendyol’da satıcı olmak istiyorsanız, başvuru sırasında ya da sonrasında herhangi bir ücret ödemeniz gerekmemektedir. Yalnızca satılan ürün başına belirli oranda komisyon alınmaktadır.

4.N11.com

N11.com, Türkiye’deki şirketlerin satışlarını gerçekleştirmek için başvurdukları siteler arasında en baş sıralarda yer almakta. N11.com’a satıcı üyeliği ile başvurmak istiyorsanız şahıs şirketinizin ya da diğer şirket türü sahibi olmanız gerekmektedir. Bu koşulu sağlıyorsanız gerekli adımları izleyerek kaydınızı tamamlayabilir ve onaylanması bekleyebilirsiniz. Onay aşamasından sonra sattığınız her ürün başına belirli komisyon bedeli ödersiniz. Fakat bunun dışında kayıt olurken ya da aylık, yıllık olarak herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın