E-Ti̇caret Nasıl Yapılır?
Buradasınız: Anasayfa / Bi̇blog
25 Kasım 2020, Çarşamba
E-Ticaret Nasıl Yapılır?
E- Ticaret ‘e başlamadan önce bunlar göz önünde bulundurulmalıdır. E- Ticaret internet üzerinden olsa bile müşteri memnuniyeti ve ilgi oldukça önemlidir.
E-Ticaret Nasıl Yapılır?

E-Ticaret Nasıl Yapılır?

E-Ticaret sadece internet üzerinden satış yapmak olarak algılanırsa yanlış yapılmış olur. E- Ticaret de ticari inceliklere sahiptir. Doğru strateji ile satış yapma gerekliliği burada da mevcuttur. E- Ticaret ‘e başlamadan önce bunlar göz önünde bulundurulmalıdır. E- Ticaret internet üzerinden olsa bile müşteri memnuniyeti ve ilgi oldukça önemlidir. Müşterilerinizin yorumları veya puanları kısa sürede yükselmenizi ve satışlarınızı hızlandıracaktır. E- Ticaret üzerindeki bir diğer önemli şey de kargolama ve güvenilirliktir. Ödeme kanalınızı güvenli bir yerden yapmalısınız bu da güvenilirliğinizi artırır. İade ve değişim kolay ve ulaşılabilir olmalıdır. Kargolama düzgün ve hızlı olmalıdır. Bunun nedeni ise son zamanlarda artan korona virüs ile birlikte internet alışverişleridir. Kargosu hızlı ve sağlam olan ürünler her zaman daha çok tercih edilen olmuştur.

Satış Yapacağınız Alanı Belirleyin

E- Ticaret ‘e başlayacaksanız ilk adımınız ne satacağınızı belirlemek olmalıdır. Öncelikle ilgi gören her şeyi satamazsınız bunu belirleyin. İnternet üzerinden alışveriş yapan kitleyi ve özelliklerini belirleyin ve bu yolda ilerleyin. Eğer en çok alışveriş yapanlar kadınlar ise kadınlara yönelik ürünler ile satış yapmak doğru seçenek olacaktır. Daha sonra kadınların neleri daha çok tercih ettiğini veya trend olan parçaları seçmelisiniz. Cinsiyet ayrımı yapmayacak ve teknolojik bir ürün satacaksanız önceliğiniz satış rakamları ve ihtiyaçlar olmalıdır. Unutmayın satış yapacağınız ürün çağımız teknolojisine uyum sağlamak zorunda. Ürünlerinizi ilgi çekici şeyler haline getirerek satış sayınızı katlayabilrisiniz.

Satış Yapacağınız Bir Şirkete Sahip Olmalısınız

E- Ticaret tamamen internet üzerinden işliyor fakat bu ticaretin de diğerleri gibi yasal zorunlulukları var. Satış yaptığın ürünlere fatura kesmeniz zorunludur. Bu yüzden yasal olarak şirkete sahip olmanız gereklidir. Şirkete sahip olmanız ve fatura kesmenizin yanında vergi ödemeniz de gereklidir. Şirket açmadığınız taktirde yapacağınız satışlar üzerinden vergi ödemezsiniz bu da cezai işlem gerektirecektir. Ödemeyi yapan müşteriler havale veya EFT yaptığında da yine aynı şekilde fatura göndermeniz gereklidir. Sanal pos sahibi olmak istiyorsanız yine aynı şekilde vergi mükellefi olmalısınız. Yapılan ödemeler kişiye değil şirkete yapılıyor olmalıdır.

 

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın