E-Ti̇carette Instagram Nasıl Kullanılmalı?
Buradasınız: Anasayfa / Bi̇blog
23 Aralık 2020, Çarşamba
E-Ticarette Instagram Nasıl Kullanılmalı?
E-ticaretin en önemli kaynakları arasında sosyal medya platformları yer almaktadır. Arama motorlarının ardından ziyaretçi trafiğinin büyük kısmını sosyal medya araçları sağlar.
E-Ticarette Instagram Nasıl Kullanılmalı?

E-ticaretin en önemli kaynakları arasında sosyal medya platformları yer almaktadır. Arama motorlarının ardından ziyaretçi trafiğinin büyük kısmını sosyal medya araçları sağlar. Bu nedenle e-ticaret sitelerinin sosyal medyadaki pazarlama faaliyetlerine özen göstermesi epey önemlidir. Özellikle Instagram gibi satış ve pazarlamanın yoğun olarak yaşandığı bir uygulamada, e-ticaret sitesinin Instagram’da yeni bir müşteri kitlesi oluşturması mümkün hale gelecektir. Rekabetin yoğun olduğu Instagram’da nasıl hamleler yapılmalı? Nelere dikkat edilmeli? Yazımızın devamında bu soruları cevaplayacağız.

Marka Değerini Yansıtan Bir İşletme Profili Oluşturulmalı

Online alışveriş sitelerinin neredeyse hepsinin Instagram işletme hesabı bulunuyor. İşletme hesabı açarken profil resmi, profil açıklaması, görsel kalitesi gibi unsurlara özen gösterilmelidir. Post paylaşımına gelen yorumlara cevap verilmeli, takipçiler kendilerine değer verildiği doğrudan hissetmelidir. Kurumsal kimliğinizde bulunan her bir detayın işletme hesabınızda yer almasına dikkat etmelisiniz.

Takipçi Sayısını Artırmanın Yolları Bulunmalı

Instagram’da bir profilin değerini yansıtan ilk koşullardan biri takipçi sayısının ne kadar fazla olduğudur. Kullanıcılar için bu kriter önemli bir detaydır. Bu nedenle e-ticaret Instagram profilinde takipçi sayısını artırmak için çalışmalar yapılmalıdır. Reklam yayınlayarak takipçi sayısı artırılabilir. Organik bir şekilde takipçi hizmeti sağlayan firmalardan hizmet almak bir diğer yöntemdir.

Hedef Kitle Analizi Yapılmalı

E-ticaret işletmenizin hedef kitlesini Instagram profiline uyarlayabilirsiniz. Bu sayede sosyal medyadaki kitleyi işletmenize çekebilirsiniz.

Reklam Çalışmaları Gerçekleştirilmeli

Reklam ve tanıtımlar sosyal medyada büyük yer kaplıyor. Instagram’da reklam vermek e-ticaret sitenize daha fazla ziyaretçi çekmenizi sağlayacaktır.

Takipçiler E-ticaret Sitesine Yönlendirilmeli

Instagram profilinizdeki takipçileri E-ticaret sitenize çekmek için bazı yöntemleri deneyebilirsiniz. Kampanya ve promosyonları aktif bir şekilde post olarak paylaşabilir, ilgi çeken ürünleri yine post içinde takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.

Instagram Çekilişleri ile Müşteri İlgisi Yüksek Tutulmalı

Bilindiği üzere Instagram sayfalarında bazı çekilişler yapılıyor. Siz de Instagram e-ticaret siteniz profilinde çeşitli çekişler gerçekleştirebilirsiniz. Bunun belirgin iki faydası olacaktır: İlgi düzeyini yüksek tutmak ve takipçi sayısını artırmak. Çekilişe katılan kullanıcılara marka tanıtımınızı gerçekleştirmiş olursunuz. Aynı zamanda çekiliş kriterleri ekleyerek işletme hesabınızın daha fazla kullanıcıya ulaşmasını sağlarsınız.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın